top of page

"IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD"

Zwanger zijn, bevallen en moeder worden zijn ingrijpende levensveranderingen die op alle gebieden van het leven een enorme impact hebben. Je wereld verandert compleet. Je prioriteiten verschuiven, je ritme ligt overhoop, je lichaam voelt anders dan voorheen en er is een nieuwe vorm van liefde bijgekomen in je leven. Daarnaast is er een afhankelijk baby'tje dat 24 uur per dag zorg nodig heeft en het verantwoordelijkheidsgevoel dat hierbij ontstaat kan als overweldigend worden ervaren voor een nieuwe moeder. 


In onze samenleving waarin alles maakbaar en controleerbaar wordt geacht, ontbreekt naar mijn idee een realistisch beeld van het moederschap dat als een buffer zou kunnen werken voor allerlei emotionele problemen rondom zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de eerste jaren als moeder. We denken dat we alles (perfect) kunnen.

Maar: wat is onvoorspelbaarder dan een baby of een jong kind en je herstellende lichaam? Het is vermoeiend, oncontroleerbaar en je weet niet wanneer het weer anders wordt. Een kindje krijgen is niet alleen maar leuk, hoewel dit soms wel de gecreëerde verwachting is.  

Dus: merk je dat het minder gaat met je? Is het dagelijks leven (te) zwaar sinds je baby er is? Daar hoef je je niet schuldig of gek over te voelen. Neem de noodzakelijke stappen om goed voor jezelf (en dus voor je gezin te zorgen) en regel de hulp die je nodig hebt. 

AFA4E089-5B56-405C-8971-E0A1A2B32394_1_105_c.jpeg
Aanbod: Over mij
bottom of page