top of page

BEHANDELING

Nadat we een intakegesprek hebben gehad, maak ik een behandelplan op maat voor je en bespreken we dit samen. 
Dit plan is de basis van de behandeling en wordt regelmatig geëvalueerd. 
De behandeling vindt plaats in de praktijk in Voorburg.

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE (CGT)

Hierbij gaat het om onderzoeken van het effect van nieuw gedrag en het stilstaan en uitdagen van negatieve, beperkende gedachten over jezelf, anderen en de wereld om je heen. De verwachting is dat door verandering van gedachten en gewoonten de psychische klachten zullen afnemen en kwaliteit van leven zal toenemen.

Voor uitgebreide informatie over CGT, adviseer ik je om een kijkje te nemen op de website van de beroepsvereniging voor cognitief gedragstherapeuten (VGCt) waar ik lid van ben.

www.cognitievegedragstherapie.nl

IMG_5045.jpeg
IMG_5037.jpeg

TRAUMAVERWERKING

Een veel gebruikte en zeer effectieve behandelmethode voor trauma (PTSS) en angstklachten is EMDR (eye movement desensitization and reprocessing). Door middel van het ophalen van de nare gebeurtenis uit het geheugen en tegelijk afleiding te bieden, wordt de traumatische herinnering ontdaan van de emotionele lading en opnieuw verwerkt waardoor angstklachten (zoals nachtmerries, herbelevingen, intrusieve gedachten, vermijding, alertheid) verminderen en/of verdwijnen.


Voor uitgebreide informatie over EMDR, adviseer ik je om te kijken op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) waar ik ook lid van ben.

 www.emdr.nl

EN OOK...

ondersteuning tijdens fertiliteitstrajecten, 

behandeling bij rouw en verlies, 

coaching bij hulpvragen die niet passend zijn voor een psychologische behandeling maar wel aandacht behoeven

Als jouw vraag hier niet bijstaat neem dan even contact op voor overleg met mij, zodat we mogelijkheden kunnen bespreken of ik je mogelijk kan adviseren waar je terecht zou kunnen. 

IMG_5046.jpeg
Behandeling: Diensten
bottom of page